Vitaliteitsakkoord Papendrecht zoekt wandelgroepen

0
451

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – De wandelgroep die vanuit de Kooyker wekelijks een uurtje wandelt heeft contact opgenomen met de stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord. Na een kennismakend en informerend gesprek lag er de behoefte van de wandelgroep om tot het vergroten van het aantal deelnemers te komen en de wandelingen een preventief karakter te geven door bot- en spierversterkende oefeningen toe te voegen.

Met een financiële bijdrage van het Vitaliteitsakkoord ondersteunt en begeleidt John van der Sluis de wandelgroep. Op dit moment heeft de groep een bestand van 20 wandelaars. Al wandelend besteden zij aandacht aan de ademhaling, wandelende oefeningen voor het bovenlijf, wandeltechniek en een wandelend spelletje drie-op-een-rij. Tijdens de wandelingen vinden er ook waardevolle coachgesprekken plaats. Een reactie: ‘fijn om met deze groep op pad te mogen gaan’.

Contact met de stuurgroep
De stuurgroep ziet sinds Corona een enorme toename van beweegactiviteiten in de openbare ruimte en ondersteunt deze initiatieven graag. Die ziet naast het preventieve karakter ook de sociale component in deze activiteiten. Dit is ook de reden dat de stuurgroep een oproep doet. Loop jij ook in een wandelgroep? Wil je een wandelgroep opzetten? Wil je de opleiding tot wandelcoach doen? Of zou je een extra toevoeging aan je wandelgroep willen doen? Neem dan contact op met Marvin Straver via mstraver@teamsportservice.nl. Hij gaat graag in gesprek om te helpen en om van de gemeente Papendrecht een wandelgemeente te maken.