Voorstel om bezuinigingen terug te draaien haalt het niet

0
434

PAPENDRECHT – OP, D66, PvdA en GroenLinks hebben dinsdagavond tijdens de raadsvergadering voorgesteld de bezuiniging van ruim 52.000 euro op sport, cultuur en recreatie terug te draaien. De partijen vinden dat dit kan nu de gemeente een financiële meevaller heeft gehad van 5,4 miljoen euro. Het voorstel haalde het niet.

Pakket
PAB, VVD, CDA, ChristenUnie en de SGP wilden het eerder genomen besluit niet terugdraaien. “Het besluit om te bezuinigen op sport, cultuur en recreatie maakte onderdeel uit van een pakket waar we goed over nagedacht hebben. Dat moeten we nu niet ineens gaan terugdraaien”, vond Leon van den Dool (CDA).

Peter-Jan van der Giessen (VVD) was het daarmee eens: “Het is een besluit uit de bezuinigingsbundel. We kunnen nog wel paar zaken benoemen waarvan we de bezuinigingen zouden willen terugdraaien.”

Wel gaaf Van den Dool aan dat verenigingen niet mochten worden bedreigd in hun voortbestaan. “Mocht het ergens knellen, dan willen we dat graag weten. Dan kunnen we ernaar kijken”, beloofde hij.

Achterhaald
“De geplande bezuinigingen zijn achterhaald”, vond Niels van Heteren (D66). Maar PAB, VVD, CDA, ChristenUnie en de SGP zagen het anders. Er wachten grote financiële uitdagingen de komende jaren, onder meer op het gebied van jeugdzorg en de energietransitie. Omdat er veel onduidelijkheden zijn, vonden ze het niet gepast om ‘cadeautjes’ uit te delen.

Bron: Het Kontakt