Warmtenet Constantijn Huygenslaan is stap dichterbij

0
327

Foto: Hans Hulswit
PAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht gaat stap voor stap over van aardgas op duurzame manieren van verwarmen. Haalbaarheid en betaalbaarheid staan daarbij voorop. Eén van de mogelijkheden is de aanleg van een warmtenet. Hiervoor zien Woonkracht10, HVC en de gemeente samen kansen in de Constantijn Huygenslaan.

Klaar voor de toekomst
In de maand juni konden de bewoners van 3 huurderscomplexen van Woonkracht10 aan de Constantijn Huygenslaan aangeven of zij voor of tegen de aansluiting op een warmtenet als alternatief voor aardgas zijn. Een grote meerderheid van de bewoners heeft enthousiast gereageerd. Dat betekent dat de complexen binnenkort overgaan op een warmtenet en elektrisch koken. Op dit moment worden alleen de huurwoningen van de complexen aangesloten op het warmtenet. Deze woningen worden klaargemaakt voor de toekomst.

Modelwoning
Om uitleg te geven over de overstap naar het warmtenet en elektrisch koken heeft Woonkracht10 een modelwoning ingericht waar bewoners vragen konden stellen en konden kijken naar de installatie en de elektrische kookplaat. Ook HVC was aanwezig om uitleg te geven.

Voor de volgende generatie
Arno Janssen, wethouder Duurzaamheid, ging gisteren langs bij de modelwoning die de afgelopen dagen druk bezocht werd: “Dankzij deze mooie samenwerking kunnen we laten zien wat er verandert aan woningen als ze op een warmtenet worden aangesloten. Mooi ook dat de huidige bewoners hierop enthousiast hebben gereageerd. Samen bereiden we Papendrecht voor op een duurzame toekomst, ook voor de volgende generatie.”

Werkzaamheden
De verwachting is dat HVC eind 2022 start met de aanleg van het warmtenet. Omwonenden worden voorafgaand aan de werkzaamheden hierover geïnformeerd door HVC. Begin 2023 begint Woonkracht10 met de werkzaamheden in de woningen voor het elektrisch koken.

Meer informatie
Meer informatie over het project en de Transitievisie Warmte vindt u op papendrecht.nl/warmtenet. Ook op de website van Woonkracht10 kunt u meer lezen over het project: woonkracht10.nl/projecten. Informatie over warmte via het warmtenet leest u op de website van HVC: hvcgroep.nl/warmte