Gemeente peilt behoefte aan skatepark

0
501

PAPENDRECHT – De gemeente wil weten of er behoefte is aan een betere skatebaan in Papendrecht. Skaters zouden graag een baan willen met meer ruimte, afwisselende elementen, duurzamer, aantrekkelijker qua opzet en door meerdere skategroepen te gebruiken.

Er is een groep enthousiaste jongens die vaak stept. En er is een groep jongeren die skatet. Dat doen ze vaak op de skatebaan in Papendrecht, naast het Sportcentrum. De gemeente is benieuwd of er nog meer groepen skaters zijn.

Skatebaan te klein
Die skatebaan bij het Sportcentrum voldoet niet meer aan de behoefte van de gebruikers. De ruimte is bijvoorbeeld te klein voor een goede aanloop en het uitrijden. En er zijn nog maar twee onderdelen die het goed doen op de skatebaan.

De groepen skaters hebben aan de gemeente uitgelegd wat zij graag willen verbeteren. De gemeente ondersteunt hen graag met dit initiatief. De gemeente wil sport en bewegen stimuleren, óók omdat je dan weer andere mensen ontmoet. ook stimuleert de gemeente bewonersinitiatieven én wil men recreatie in het groen mogelijk maken.

Geld
Een nieuwe skatevoorziening kost natuurlijk geld, veel geld. Dat geld én een locatie moeten nog gevonden worden en daarom wil men eerst polsen hoe groot de behoefte in Papendrecht is.

Samen met de skaters is een aantal vragen opgesteld. Vul ze in en stuur naar: sport@papendrecht.nl met in het onderwerp: Skatebaan. Dit kan tot 5 september 2022.