UPDATE: Vijf gewonden bij explosie in Alblasserdam

0
661

ALBLASSERDAM – Bij een explosie op een motorboot in Alblasserdam zijn dinsdagavond vijf gewonden gevallen. Het gaat om een vader, moeder, zoon (4), dochter (1) en een oma. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen. De slachtoffers zijn met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstanders laten weten dat de sloep net van de trailer was toen de explosie gebeurde. Achter het gezin stond nog een gezin te wachten tot ze hun boot in het water in konden laten.

De ontploffing gebeurde rond 18:30 uur op de trailerhelling aan de Vinkenpolderweg. Vermoedelijk ging iets mis in de motor van de sloep.


Foto: Rijnmond
‘Gehuil en gegil’

“Na de klap zag ik een rookwolk en hoorde ik gehuil en gegil”, vertelt Wilbert van Pelt. Hij was al snel bij de plek waar het gebeurde. Daar aangekomen zag hij een andere man de kinderen van boord halen. “Bij het jongetje zag ik dat zijn T-shirt in brand stond. Dat werd gelijk gedoofd.”
Vervolgens is de rest van de familie onder water gehouden tot de ambulance kwam. “Het meisje van 1 heb ik in mijn armen gelegd en in het water gehouden om te koelen. Andere omstanders waren ook heel behulpzaam en gaven mij aanwijzingen, dus dat heb ik maar gedaan.”

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.