22 procent van doelgroep heeft nog geen energietoeslag aangevraagd

0
504

Foto Peter Heijkoop: Hans Hulswit, Studio De Witt
DRECHTSTEDEN – Van de bijna 20.000 inwoners van de Drechtsteden die recht hebben op de energietoeslag heeft 22 procent nog geen aanvraag ingediend. Dit blijkt uit cijfers van de Sociale Dienst Drechtsteden. De energietoeslag bedraagt 600 of 800 euro, afhankelijk van het inkomen.

Door de stijging van de energieprijzen dreigt een aantal huishoudens in financiële problemen te komen. Het Rijk heeft daarom geld vrijgemaakt voor een eenmalige energietoeslag van 800 euro, voor mensen met een inkomen op of net boven het sociaal minimumniveau.

130 procent van sociaal minimum
Omdat de gemeenten in de Drechtsteden deze doelgroep te klein vonden, heeft men besloten de groep uit te breiden naar 130 procent van het sociaal minimum. Daarmee zou het in de Drechtsteden gaan om19.400 personen.

Mensen met een bijstandsuitkering hebben de energietoeslag automatisch uitgekeerd gekregen. Daarnaast hebben tot nu toe 7427 personen een toeslag aangevraagd. Er komen volgens de Dordtse wethouder Peter Heijkoop nog steeds aanvragen binnen. Indienen kan nog tot 1 november.

Bijna 80 procent van de doelgroep is inmiddels bereikt. Heijkoop wil graag dat ook de laatste 22 procent van rechthebbenden een aanvraag kan indienen.

Om correct en volledig te zijn moeten aanvragen vergezeld gaan van een loonstrookje en een kopie van een identiteitsbewijs.

Extra energietoeslag
Mogelijk komt er nog een extra bedrag vanuit het kabinet beschikbaar, zodat de mensen die nu een aanvraag hebben gedaan nog eens 500 euro energietoeslag zouden kunnen krijgen. Heijkoop is hierover namens de VNG in gesprek met minister Schouten. Dit zou voor nieuwe aanvragen betekenen dat men 1300 euro in één keer zou ontvangen.

Bron: AD De Dordtenaar