Big Riversfestival kan bijna van start

0
331

Foto’s: RTV Dordrecht
DORDRECHT – Bij de Korte Kalkhaven zijn werklui nog druk in de weer. Het Zwarte Zwaantje is ook dit jaar weer omgebouwd tot podium voor hét muziekfestival van Dordrecht. Tijdens Back to the Rivers, de alternatieve editie van Big Rivers vorig jaar, deed het schip ook al dienst als optreedplek. Maar dit weekend ligt het vaartuig afgemeerd bij café Merz.

Naast dat het een mooi decor oplevert, was het ook een noodzakelijke beslissing. “Hier bij Merz moesten we gewoon de ruimte zoeken”, legt Liselotte Gatzen, directeur van het festival, uit. “De locatie Merz was een soort pijpenla. En in geval van calamiteiten is het lastig om vluchtroutes te pakken. En hier kun nu je gewoon veel meer publiek kwijt.”

En dat publiek wordt verwacht: gemiddeld komen er 100.000 mensen op het festival af. Die kunnen gaan genieten van allerlei optredens verdeeld over elf podia. De laatste dagen voor de aftrap zijn altijd druk en spannend. Maar nu helemaal: op het laatste moment meldden vier acts zich vanwege ziekte af. “Voor bijna allemaal is vervanging gevonden”, zegt Gatzen trots. “En niet de minste artiesten!”

ZEP komt in de plaats van Jick Munro & the Amazing Laserbeams, die vrijdagavond zou optreden op het podium bij Merz. Fans van Deep Purple zullen even balen, want Stormbringer (Deep Purple Tribute) heeft afgezegd, maar wordt vervangen door Exiel, een tributeband met nummers van de Rolling Stones. Boogiemonster zou het publiek vrijdag om 21.00 uur vermaken, maar in plaats daarvan komt Leif de Leeuw. Alleen voor Bluesnote (Statenplaats, vrijdag om 18.00 uur) is niemand anders gevonden. “Maar daar wordt nog hard aan gewerkt. Misschien kunnen we nog iets anders regelen, anders schuiven we waarschijnlijk in het programma,” laat Gatzen weten.

Check voor je dit weekend op pad gaat even de website van Big Rivers, voor het actuele programma. Of ga gewoon lekker struinen door de stad, zoals Gatzen aanraadt. “Al onze kracht ligt in het zwerven, in kijken wat je tegenkomt. Vrienden tegenkomen en lekker samen een biertje doen. We gaan een feestje bouwen in de stad. Laat je gewoon lekker gaan op de golven van Big Rivers!”

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.