Buren in shock na steekpartij in Dordrecht

0
734

Foto: Suzanne Mulder, Rijnmond
DORDRECHT – Ze hebben niet veel geslapen, vertellen Esther en Hans tegen Rijnmond. Ze wonen aan de Seringenstraat in Dordrecht en zijn directe buren van het huis waar afgelopen nacht een steekpartij was. Bij het drama raakten vier mensen gewond, van wie drie kinderen en een man. Esther en Hans verleenden eerste hulp aan de kinderen en de man.

De telefoon staat bij hen ook roodgloeiend van mensen die vragen hoe het met ze gaat. “Het moet allemaal nog een beetje indalen bij ons. We zijn in ieder geval blij dat we hebben kunnen helpen”, zegt Esther. “We hebben de kinderen kunnen opvangen en het bloed kunnen stelpen. Daarna hebben wij gelijk 112 gebeld.” Esther wist hoe ze moest handelen, omdat ze een EHBO-cursus heeft gevolgd.

Geschreeuw
Rond 01:00 uur vannacht hoorden de buren al gestommel en geschreeuw in de woning. “We waren toen gelijk al alert”, zegt Hans. Kort daarna werd bij hen aangebeld: de kinderen liepen een voor een naar buiten en vroegen net als de buurman om hulp. Het stel probeerde de kinderen rustig te krijgen door te praten over alledaagse dingen, zoals de verjaardag van gisteren bij hen.

‘Het is hartverscheurend’
“Ze waren er heel ernstig aan toe. We hebben gedaan wat we moesten doen, we hebben niet gekeken naar de verwondingen, maar alles gelijk ingepakt. Daar kijk je op zo’n moment niet naar”, zegt Hans. De tranen komen ondertussen bij hem omhoog. “Het is hartverscheurend, je hebt zelf ook kinderen.”

Overstuur
De opa van een van de kinderen woonde dichtbij en werd snel opgehaald. Het stel heeft bij de kinderen gezeten totdat zij op de brandcard werden gelegd en naar het ziekenhuis werden gebracht. “We hebben ook nog even gepraat met de buurman. Het ging redelijk met hem, hij was vooral overstuur.”

De steekpartij gebeurde rond 01:20 uur in een woning in de Seringenstraat in de wijk Dubbeldam. Toen agenten bij de woning kwamen, troffen ze drie jonge gewonde kinderen en een gewonde volwassen man van 53. Of de aangehouden vrouw van 39 ook verwondingen heeft, is niet bekend. Het gaat om een echtpaar met een kind en twee neefjes.

“Het interesseert ons niet wie het gedaan heeft. Dat het goed met hen gaat, dat is het allerbelangrijkste”, aldus Esther. Zij en haar man hebben hun werk afgebeld en doen het vandaag verder rustig aan.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.