Alle Taalhuizen in Drechtsteden officieel gecertificeerd

0
441

DRECHTSTEDEN – Taalhuis Drechtsteden heeft in de gemeenten Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen. Het certificaat werd uitgereikt door Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal.

Eerder kregen de Taalhuizen in Dordrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam al certificaten. Dat betekent dat alle Taalhuizen in de regio Drechtsteden voldoen aan belangrijke kwaliteitsnormen.

Levenslang leren
“De bibliotheek AanZet is dé plek om levenslang leren in de praktijk te brengen. Daar word je verder op weg geholpen en zo nodig ondersteund”, zegt Monique de Bos, Beleidsadviseur Educatie en bibliotheek bij Gemeente Dordrecht. Vanuit de Bibliotheek AanZet klinken trotse geluiden. “We zijn trots dat ons werk positief beoordeeld is. Het motiveert ons om nog meer inwoners te bereiken en te ondersteunen. Als bibliotheek helpen we mensen met leren lezen, schrijven, spreken, rekenen en met het gebruik van computer en internet. Een leven lang leren en ontwikkelen voor iedereen staat centraal. Deze certificering past goed in die lijn”, zegt Sandra van Maurik, programmamanager basisvaardigheden bij de Bibliotheek AanZet.

Taalhuiscertificering
De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. Met het certificaat, dat vier jaar geldig is, hebben de Taalhuizen binnen Drechtsteden de bevestiging gekregen dat de functies, organisatie en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect, handelen conform (privacy)wetgeving en de toekomstbestendigheid.