Roparun levert ruim 3 miljoen op

0
341

REGIO – 3.402.466 euro. Dat bedrag hebben de Roparunners dit jaar bij elkaar gelopen en gefietst. Tweehonderd teams namen in het pinksterweekend deel. Deze editie was ook nu weer in aangepaste vorm en was nu voor het eerst volledig in Nederland. Voorzitter Michael Arbman is blij met de opbrengst.

“We zijn enorm trots op de duizenden deelnemers die het hele jaar keihard in de weer zijn om acties te organiseren”, laat hij weten. “We zijn de deelnemende teams dankbaar die dit geweldige bedrag binnen hebben gehaald.” Vanwege corona was de editie van 2021 in oktober, dus de voorbereidingstijd voor de tocht van 2022 was veel korter dan anders.

Deelnemers legden dit jaar 550 kilometer af in Nederland. Anders dan dat ze normaal gesproken in Parijs of Bremen startten, was het nu vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Via een noordelijke route langs Coevorden en Almelo of de zuidelijke route langs Arnhem en Breda, eindigde de Roparun als vanouds op de Rotterdamse Coolsingel.

Papendrecht FM heeft het hele weekend Roparun Radio uitgezonden en doet dat volgend jaar waarschijnlijk opnieuw.

De volgende editie is op 27, 28 en 29 mei 2023.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.