5 picknickplekken in de regio

0
472

Foto Zuidbuitenpoldersekade in Dordrecht: RTV Dordrecht
REGIO – Klapstoeltjes en kleedje mee, flesje wijn en salade in de koelbox: klaar om te picknicken. Rijnmond zocht vijf leuke picknickplekken in de regio uit waar men met vrienden, het gezin of met familie lekker kunt eten (of zelfs een duik in het water kunt nemen).1. Alpaca World Brielle
Dierenliefhebbers opgelet! Op deze plek kan men anderhalf uur lang genieten van een gezellige lunch tussen de alpaca’s. Voor vijf euro per persoon kan men hier op de Alpacaweide een leuke picknicktafel uitzoeken. Om het helemaal makkelijk te maken is er op locatie een gevulde picknicktas te bestellen. Een ideale picknickplek voor jong en oud.

2. Het Dakpark in Rotterdam
Op negen meter hoogte in Rotterdam-West is de moeder van alle dakparken. Het is met een lengte van 1,2 kilometer en 85 meter breedte het allergrootste dakpark van Europa. Neem een kleedje mee en geniet van het uitzicht op havens en wijkjes. Voor de picknickliefhebbers zijn er bbq-plekken en voor de dierenliefhebbers is er een buurttuin met schapen en kippen.

3. De Kloostertuin in Dordrecht
Een verstopte parel in het historische centrum van Dordrecht. Mensen die er nooit geweest zijn, kijken vaak met grote verbaasde ogen. Zo rustig, midden in de stad! Een verborgen, idyllische en eeuwenoude plek. Treed binnen via een van de vele, vaak wat verstopte toegangspoorten en ga lekker op het gras zitten of liggen. Een absolute aanrader is ook als in de zomer in het weekend de openluchtbioscoop wordt georganiseerd.

4. Hitsersekade in Hoeksche Waard
Deze plek in de Hoeksche Waard is ideaal voor gezinnen met (kleine) kinderen. Op zonovergoten dagen is het hier schuilen onder de schaduw van de grote bomen. Vergeet de handdoek, zwembroek en bikini niet mee te nemen. Voor kleine kinderen is er een klein zwembadje aanwezig. En iedereen die het zwembadje ontgroeid is, kan een duik nemen in het Haringvliet. Een heerlijke plek om tot rust te komen.

5. Zuidbuitenpoldersekade in Dordrecht
De mooiste dijk van Dordrecht, zeker nu op dit moment alles in bloei staat. En picknicktafels zijn er genoeg. Neem de fiets of zet de auto bij één van de parkeerplaatsen in de Nieuwe Biesbosch, het natuurgebied dat nog maar een paar jaar oud is. Geniet van de zwanen, fazanten en de grote waterplassen op de plek waar vroeger akkers lagen. Maar kijk vooral naar de kilometers lange veldboeketten die overal groeien. Niet te lang wachten, want de bloemen zijn er maar even.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.