Big Rivers 2022 een groot succes

0
419

DORDRECHT – Big Rivers is nog in volle gang, maar hierbij alvast een terugblik op de hoogtepunten van de vrijdag. De dag dat het te druk werd op de Spuiboulevard en niemand meer werd toegelaten, maar verder was het vooral ‘gezellig druk’ en dé plek om vrienden te ontmoeten.

Wethouder Marc Merx opende op het Grotekerksplein officieel het driedaags-festival. Hij had eigenlijk maar één boodschap voor de toeschouwers, nadat hij kort terugblikte op de coronaperiode: “Geniet er ongelooflijk van de komende dagen.” En hij prees vooral de vrijwilligers die het festival mogelijk maken: “Het zijn vooral de vrijwilligers, hier maar ook bij al die andere podia. Die al dagen en weken bezig zijn geweest om dit voor elkaar te krijgen. En die de komende dagen zich uit de naad werken voor ons allemaal. En daar wil ik graag een daverend applaus voor hebben!

Veel applaus
En dat krijgen ze. Ook veel applaus was er voor de optredende artiesten. Eén van de vaste bands van Big Rivers is inmiddels Skeftum. De Dordtse band die rockmuziek speelt en nummers van de Golden Earring covert. ‘It’s always good to be back home’ schalt uit de speakers. En zo voelt het voor veel bezoekers: als thuiskomen. “Het is fijn om hier weer te zijn. Ik heb nog geen één editie gemist”, vertelt een mevrouw die zich flink uitgedost heeft in paarse kleding, passend bij de o zo bekende kettingen. “Vandaag ben ik helemaal in het paars, morgen in het groen en zondag in het goud.” Of ze nog speciaal voor een artiest komt? “Nee eigenlijk niet: gewoon vrienden ontmoeten, wat drinken en lekker kletsen!”


Dordtenaar Maarten Teekens liet oude rock ’n roll tijden herleven door in de huid van Elvis Presley te kruipen. Hij zal dit weekend nog vaker het podium betreden. Op het programma staat onder andere een reünie met zijn band BlueFish. “Iedereen vindt het gewoon heerlijk om weer bij elkaar te zijn en los te gaan”, laat Teekens na afloop weten. “Het is gewoon te gek dat Big Rivers er weer is!”

Het jongere publiek had zich vooral verzameld op de Spuiboulevard. Op het optreden van dj La Fuente was zoveel man op de been, dat er niemand meer werd toegelaten. Dat was overigens ook het geval bij het podium op het Grotekerksplein.

ABBA
De vrijdagavond werd afgesloten met echte meezingers van de ABBA tribute band, met artiesten die zich in de stijl van de Zweedse artiesten hadden uitgedost. Het publiek zong de teksten van Gimme Gimme Gimme en Mamma Mia natuurlijk luidkeels mee.

Dit artikel met foto is afkomstig van onze media partner: RTV Dordrecht.