Burenruzie in Westpolder na mishandeling van 8-jarige

0
840

PAPENDRECHT – Een slepende burenruzie in de wijk Westpolder die volgde op de mishandeling van een 8-jarige jongen kwam maandag voor de rechter in Dordrecht. De 53-jarige W.R. stond terecht voor de afranseling van het kind en overtreding van een locatieverbod.

Volgens de verdachte stond de jongen grote piemels te tekenen op de ramen van een apotheek. Volgens hem had hij de jongen bij zijn capuchon gepakt en hem verteld dat hij dit niet moest doen.

Volgens twee getuigen had de man het jongetje bij de hals gepakt en tegen de muur gedrukt. Ook zou hij gedreigd hebben zijn ouders te vermoorden.

Confrontatie
Twee weken na dit incident vond een confrontatie plaats tussen de vader van het jongetje en R. De vader zwaaide hierbij met een stalen pijp en bedreigde R. De vader stond hiervoor in augustus 2021 al terecht. R. kreeg een locatieverbod en moest uit de buurt van het huis van de jongen blijven. In mei van dit jaar overtrad R. het verbod.

Buurtbemiddeling door de gemeente leverde niets op, want de twee partijen wilden niet meewerken.

Traumatisch
De officier van justitie eiste veertig uur taakstraf, twee weken voorwaardelijke celstraf en een contact- en locatieverbod voor twee jaar. De gebeurtenis zou traumatisch kunnen zijn voor de jongen.

De advocaat van R. vroeg om vrijspraak. Volgens hem was vastpakken geen goed idee, maar toch zeker geen mishandeling.

De rechter oordeelde dat R. het kind wel degelijk had mishandeld en ook zijn locatieverbod had overtreden. Van bedreiging sprak ze hem evenwel vrij. R. kreeg een werkstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk, en een contact- en locatieverbod.

Bron: AD De Dordtenaar