Behoeftepeiling skatebaan

0
584

PAPENDRECHT – Onder een groep jongeren die vaak skatet is het initiatief ontstaan om te onderzoeken of er in Papendrecht behoefte bestaat aan een betere skatebaan. De skatebaan bij het Sportcentrum voldoet niet meer aan de behoeften van de gebruikers omdat die ruimte eigenlijk te klein is voor een goede aanloop en voor het uitrijden.

Beter, duurzamer en aantrekkelijker
Verschillende skategroepen hebben aan de gemeente uitgelegd wat zij willen verbeteren. Zo wenst men een betere skatebaan met meer ruimte en meer afwisselende elementen. Die baan moet dan duurzamer en aantrekkelijker worden opgezet zodat hij door meer skategroepen gebruikt kan worden. De gemeente Papendrecht ondersteunt de jongeren in dit initiatief om sport en bewegen te stimuleren, ook omdat je dan weer andere mensen ontmoet. De gemeente wil bewonersinitiatieven ondersteunen en recreatie in het groen mogelijk maken.

Nieuwe locatie?
Omdat een nieuwe skatevoorziening veel geld kost en omdat er nog een locatie gevonden moet worden, wil men eerst polsen hoe groot de behoefte is. Samen met de skaters is hiertoe een aantal vragen opgesteld. Jongeren worden opgeroepen om die vragen in te vullen en op te sturen naar: sport@papendrecht.nl met in het onderwerp: Skatebaan. Reageren kan tot 5 september.