Molens Kinderdijk malen op zaterdagen

0
362

KINDERDIJK – Elke zaterdagmiddag in juli tot half september staat er een molen maaldag op het programma. Bij voldoende wind zijn ’s middags tussen 13.00 en 17.30 uur veel van de molens van Werelderfgoed Kinderdijk aan het ‘werk’. Het is een prachtig gezicht om zoveel mogelijk draaiende molens tegelijk te zien.

Al ruim zestig jaar worden ’s zomers de molen maaldagen georganiseerd. Dat gebeurt om een periode lang alle molens gestructureerd en tegelijk te laten malen.

Dus ben je van plan de wereldberoemde molens van Werelderfgoed Kinderdijk te bezoeken? Ga dan eens op een zaterdagmiddag om dit prachtige schouwspel te zien. Molen maaldagen zijn op 30 juli, 6 augustus, 13 augustus, 20 augustus, 27 augustus en 10 september.

De minimale windkracht die nodig is om een molen in zijn werk te zetten, en om de molen maaldagen door te laten gaan, is windkracht 2-3. Meer informatie kijk op de website www.kinderdijk.nl.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner MerweRTV.