Boodschappentas vol statiegeldflesjes? Doe er wat leuks mee!

0
457

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – Staat er bij jou regelmatig een boodschappentas vol plastic statiegeldflesjes klaar om ingeleverd te worden? Gemiddeld is een boodschappentas vol flesjes 6 euro waard. Daar kun je leuke dingen van doen.

Volle tas? Ga na het inleveren koffie halen met een vriend of vriendin bij een café in de buurt. Zo is inleveren niet alleen goed voor het milieu, maar kun je ook regelmatig bijkletsen met vrienden.

Boodschappentas vol flesjes ingeleverd? Dan gaat er bijna zes euro van je totaalbedrag af tijdens het boodschappen doen. En ben je lid van de sportvereniging? Neem de statiegeldflesjes mee naar de club. Daar kun je ze vaak doneren aan de clubkas. Zo kunnen zij er nieuwe ballen of een scorebord van kopen.

Onbewust een leuk spaarpotje opbouwen? Lever je iedere twee weken een boodschappentas vol statiegeldflesjes in, dan heb je aan het einde van het jaar zo’n 150 euro gespaard. Flesje leeg? Dop erop en inleveren maar!

Alle plastic statiegeldflesjes met het statiegeldlogo kun je inleveren, bijvoorbeeld bij supermarkten en tankstations langs de snelweg. Naast de water- en frisdrankflesjes vind je het logo ook op sommige flesjes met sap.


Hoe je ze kunt inleveren?

Let erop dat het plastic flesje zo veel mogelijk in zijn oorspronkelijke vorm is en deuk ‘m terug als dat niet zo is. En zorg er ook voor dat de streepjescode goed te lezen is. Op die manier herkent de inlevermachine het flesje. Ook is het fijn als de dop op de fles zit, want ook die kan worden hergebruikt.

Waarom inleveren belangrijk is
Met het inleveren van statiegeldflesjes draag je bij aan een schoner milieu. Want de flesjes die je op straat ziet liggen, hebben meer dan 450 jaar nodig om te vergaan. En door ze in te leveren, worden ze gerecycled. Maar naast de natuur help je ook je eigen portemonnee een handje.