GGD opent nieuwe priklocatie in Gorinchem

0
542

REGIO – GGD’s zetten zich schrap voor een nieuwe coronavaccinatiecampagne en dat betekent dat Gorinchem een nieuwe vaccinatielocatie krijgt aan de Kleine Schelluinsekade.

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers heeft aan alle GGD’s gevraagd om zich voor te bereiden op een nieuwe coronavaccinatiecampagne in het najaar.

Toegankelijkheid
“We hebben rekening gehouden met de regionale spreiding. In Dordrecht stond er al een priklocatie en wij verwachten een grote opdracht”, vertelt woordvoerster van de GGD Zuid-Holland Zuid Marjoke Geluk. Een priklocatie moet namelijk toegankelijk zijn voor iedereen, volgens de woordvoerster. Er is daarom gelet op het aantal parkeerplaatsen, de toegankelijkheid van de locatie voor rolstoelgebruikers en en de grote van de vaccinatielocatie. “Het wordt namelijk een grote priklocatie met maximaal acht prikstraten,” vertelt Geluk.

Voorbereidingen
De GGD verwacht dus een grote opdracht te krijgen vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. “Hoe groot die opdracht precies wordt, weten wij nog niet. Wij hebben nu in elk geval nog tijd om ons voor te bereiden”, aldus Geluk.

Naast het openen van de priklocatie is de GGD ook weer op zoek naar nieuw personeel. “Mensen hebben een half jaar geleden voor ons gewerkt, dus die moeten weer opnieuw opgeleid worden”, zegt Geluk.

Vaccinatiecampagne
Het is nog niet bekend welke groepen wanneer gevaccineerd worden en hoe de vaccinatiecampagne er precies uit komt te zien. Het kan ook zijn dat bestaande locaties verder moeten uitbreiden, dit wordt pas eind van deze week bekendgemaakt.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.