VV Papendrecht-duo voltooit 4Daagse Nijmegen

0
425

Foto: aangeleverd

NIJMEGEN/PAPENDRECHT – 3 jaar geleden werd in de kantine van Voetbalvereniging Papendrecht wandelvereniging ‘De Droge Doos’ opgericht door Marc de Groen, Wim Erkelens en erevoorzitter Bram Blom. Doel was om met elkaar de 4Daagse van Nijmegen 2020 te gaan lopen en door sponsoring de kas van de Jubileumcommissie te spekken.

Inmiddels is het bekend dat zowel het vieren van het 100-jarig Jubileum van VV Papendrecht als het doorgaan van de 4Daagse anders is gelopen dan verwacht. Al die jaren is dit supertrio wel blijven trainen om ooit te starten op de Wedren in hartje Nijmegen. Door een foutje van coach Nelie Sterrenburg bleek kort voor de start dat onze erevoorzitter jammer genoeg niet ingeschreven stond. Marc en Wim hebben wel de stoute schoenen aangetrokken en zijn de uitdaging aangegaan na vele, vele trainingskilometers.

De weersomstandigheden bleken de grootste uitdaging en varieerden van heel warm tot heel nat. Het duo passeerde op vrijdagmiddag 22 juli in clubtenue de finish en ontving het felbegeerde kruisje. Een delegatie namens VV Papendrecht had hen kort daarvoor een heldenontvangst bezorgd met natuurlijk de onvermijdelijke gladiolen.

Volgend jaar staat op 1 juni de volgende uitdaging voor de actieve leden van ‘De Droge Doos’ op het programma. Dan wordt meegedaan met de Alpe d’HuZes. Voor KWF Kankerbestrijding gaat men naar de top van de Alpenreus wandelen onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Aan iedereen het verzoek om alvast maandelijks een leuk bedrag opzij te leggen voor dit goede doel.