Albert Schweitzer kampt met leveringsproblemen

0
415
Foto: Jordy Nijenhuis

REGIO – Het Dordtse Albert Schweitzer ziekenhuis kampt met leveringsproblemen. Medische hulpmiddelen worden worden soms veel te laat óf helemaal niet geleverd. De problemen hebben er nog niet voor gezorgd dat operaties zijn afgezegd, maar toch wil bestuursvoorzitter Peter van der Meer een signaal afgeven naar de samenleving en politiek. “Het is elke dag puzzelen om de materialen te krijgen die we nodig hebben.”

Coronacrisis en Oekraïne
Het ziekenhuis weet soms pas op het laatste moment of ze voldoende materialen hebben. Voorbeelden van deze hulpmiddelen zijn PICC-lijnen (een infuus) of urinemeters die nodig zijn in operatiekamers en op de intensive care. “Het lukt nog redelijk om alles op tijd te hebben, maar veel logistiek in de wereld is niet meer op orde.” De coronacrisis en de oorlog in Oekraïne is daar de oorzaak van.

Om problemen te voorkomen probeert het Dordtse ziekenhuis wat meer voorraad in huis te hebben of gaat met andere leveranciers aan de slag. Ook wordt af en toe de hulp van andere ziekenhuizen ingeroepen, zoals het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam.

“Bij sommige andere sectoren is het misschien iets minder erg, want in een ziekenhuis kan het verstrekkende gevolgen hebben als we bepaalde materialen niet hebben”, benadrukt Van der Meer. “Al is het lastig om te oordelen over andere branches”, voegt hij hieraan toe.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.