Papendrechter wordt verdacht van doodslag

0
1478

DORDRECHT – De 25-jarige Papendrechter Abdelghafour el B., die op 6 mei in Alblasserdam de scooter met daarop twee meisjes aanreed, staat vandaag voor de rechter tijdens een pro-forma zitting. De man wordt doodslag ten laste gelegd. Hij zit inmiddels 82 dagen vast. Dit bericht verslaggever Peter Stam via Twitter.

Het ongeluk gebeurde in de vroege ochtend van 6 mei van dit jaar. Twee jonge vrouwen van 18 en 19 jaar reden op een scooter op de kruising van de Edisonweg en het Molenpad in Alblasserdam toen ze werden aangereden. De 19-jarige vrouw overleed ter plekke, het 18-jarige slachtoffer raakte zwaargewond en is later in het ziekenhuis overleden.

52 boetes
Het verkeerslicht stond al 174 seconden op rood toen de verdachte er met (veel te) hoge snelheid doorheen reed. tijdens de zitting bleek dat de verdachte tussen januari 2018 en april 2022 maar liefst 52 keer een boete had gekregen voor verkeersovertredingen. Volgens de officier van justitie ging het daarbij om rijden door een rood kruis, snelheidsovertredingen, rijden over een vluchtstrook, twee keer rijden door rood licht, mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden, voetgangers niet voor laten gaan bij het zebrapad, twee keer gevaar en hinder veroorzaken, parkeren in een tunnel. Tot slot werd de man beboet voor “met 90 kilometer per uur rijden door de bebouwde kom, waarbij een voetganger die wilde oversteken, opzij moest springen om niet geraakt te worden”.

De advocaat van de verdachte hoopte dat de verdachte wordt vrijgelaten om thuis op de uiteindelijke rechtzitting te wachten. De rechtbank ging hier niet op in. De verdachte was zelf ook in de rechtbank. Hij wilde niet veel zeggen, maar wel dat hij het heel erg vond wat er is gebeurd. Er was een grote groep familie en vrienden bij de zitting. Voor de 30 nabestaanden was het een emotionele bijeenkomst, er werd regelmatig gehuild. De volgende zitting vindt plaats in Dordrecht op 17 oktober.

Bron: Alblasserdams Nieuws