Qbuzz krijgt ingekrompen dienstregeling ook niet rond

0
451

REGIO – Ondanks het feit dat Qbuzz de dienstregeling en dienstroosters heeft ingekrompen, vallen er opnieuw veel busritten uit in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. Het bedrijf adviseert reizigers de actuele reisinformatie te volgen.

Omdat Qbuzz bang was voor personeelsgebrek, had het bedrijf de zomerdienstregeling al flink ingeperkt. De provincie overweegt zelfs daarvoor een boete uit te delen. Het heeft allemaal niet afdoende geholpen. Inmiddels vallen er volgens een woordvoerder van de ondernemingsraad 10 tot 15 van alle 60 diensten uit.

Uitzendkrachten
Volgens deze woordvoerder heeft de werkgever de problemen in ieder geval voor een deel aan zichzelf te danken, want er wordt bijna niemand meer in vaste dienst aangenomen. Veel chauffeurs zijn uitzendkrachten of ZZP’ers.

Ziekteverzuim
Het zijn de chauffeurs die vervolgens te maken krijgen met woedende passagiers, die soms wel twee uur op een bus hebben staan te wachten. Chauffeurs worden daarbij uitgemaakt voor alles wat lelijk is en dat levert veel stress op. Het ziekteverzuim is dus hoog.

Qbuzz laat weten dat de krapte op de arbeidsmarkt en het opnieuw oplopende aantal coronabesmettingen een belangrijke rol spelen bij dit probleem. Het werven van nieuwe mensen gaat niet snel genoeg.

Bron: AD De Dordtenaar