Supermarkt bij Albert Schweitzer stopt met verkoop alcohol

0
506

Foto: RTV Dordrecht
DORDRECHT – De supermarkt van AH To Go in het ziekenhuisgebouw in Dordrecht stopt met de verkoop van alcohol. De winkel geeft daarmee gehoor aan een wens van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In 2018 werd het Gezondheidspark rookvrij, nu is dus ook alcohol verleden tijd op het ziekenhuisterrein.

De minisupermarkt had een klein assortiment aan wijn en bier. “Dat vonden we eigenlijk ook niet passend”, zegt bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het ziekenhuis. “Op ons verzoek heeft AH deze producten uit de schappen gehaald. Ik vind dat een sterk signaal, passend bij ons streven naar een gezonde patiënt en een gezonde medewerker”, schenkt Van der Meer klare wijn.

Gevolgen van alcoholgebruik
Artsen en zorgverleners juichen de beslissing van AH To Go toe. “Elke dag zien wij patiënten die kampen met nadelige gevolgen van langdurig of overmatig alcoholgebruik”, vertelt maag-darm-leverarts Annemieke Thijssen.

Het voelde bij haar dubbel dat ziekenhuispersoneel de gevolgen van alcohol behandelt en het gebruik ervan probeert te ontmoedigen, terwijl op het ziekenhuisterrein wijn en bier wordt verkocht. “Ik ben heel blij dat dit afgelopen is.”

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.