‘Lage waterstand in Biesbosch kan geen kwaad’, wel even oppassen

0
802

Foto: Harm Blom
REGIO – Door de droogte ziet De Biesbosch er deze dagen heel anders uit dan normaal. Oevers staan droog en het riet staat compleet boven water. “Voor de natuur kan het geen kwaad”, schrijft boswachter Harm Blom op Instagram. “Dynamiek hoort erbij.”

Voor recreanten is het wel een beetje oppassen. “Je kunt op best veel plekken onverwacht vastvaren op een zandbank of in de waterplanten. Geniet”, zegt Blom, “maar kijk van tevoren wel even naar de waterstand.”

‘Neem een zwembroek mee’
Blom noemt een waterpeil van 40 centimeter boven N.A.P. als grens. “Alles wat daaronder zit, daar moet je een beetje opletten. Dus bereid je voor en neem een zwembroek mee.”

Blom zag woensdag in het Zuid-Hollandse water, waarin planten en algen in deze tijd hoogtijdagen beleven, al geploeter door ondiepe kreken. “Zit je in een boot en zie je dit soort kreken voor je, keer dan maar beter om”, schrijft hij.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.