Reanimatie en EHBO voor vrijwilligers in Papendrecht

0
393

PAPENDRECHT – Je hoopt het nooit mee te maken! Veel vrijwilligers werken met een kwetsbare doelgroep, waardoor het denkbaar is dat ze ooit te maken krijgen met een incident, waarbij Reanimatie of EHBO moet worden toegepast. Als er iets gebeurt, dan ben je blij dat je kunt herkennen wat er aan de hand is en weet hoe te handelen totdat professionele hulpverleners zijn gearriveerd.

Op 9 en 16 mei hebben zeven vrijwilligers van o.a. het Odensehuis, de Voedselbank en Bij Bosshardt deelgenomen aan de Reanimatietraining. Op 27 juni was de eerste ‘snelcursus EHBO’ in een reeks van vier cursussen in 2022. Tien vrijwilligers van o.a. Vluchtelingenwerk, De Nationale Zonnebloem, Bowlsclub Papendrecht en Sterk Papendrecht hebben hieraan deelgenomen. De volgende twee cursussen op 17 en 29 september zijn al vol.

Stuur een mail naar: vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl met daarin vermeld:

Hierbij wil ik mijn interesse doorgeven voor de Snelcursus EHBO in oktober (datum is nog niet bekend).

Mijn naam is:
Straatnaam huisnr.:
Postcode, plaatsnaam:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Geboortedatum:
Ik ben vrijwilliger bij: (naam organisatie)

Hierbij meld ik me aan voor de training Reanimatie en AED gebruik op 5 en 19 oktober 2022.

Naam:
Straatnaam huisnr.:
Postcode, plaatsnaam:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Geboortedatum:
Ik ben vrijwilliger bij: (naam organisatie)

om je aan te melden voor de eerstvolgende reanimatietraining (van 2 lessen) op woensdag 5 en 19 oktober van 19:45 – 21:45 uur.

In samenwerking met de Volksuniversiteit Papendrecht, de Hartstichting en Het Rode Kruis Alblasserwaard en met een financiële bijdrage vanuit het Vitaliteitsakkoord Papendrecht kunnen wij deze trainingen meerdere malen aanbieden in 2022. Vrijwilligers kunnen kosteloos deelnemen.