Jongeren hangen honderden protestvlaggen op in Alblasserdam

0
358

REGIO – Een groep jongeren heeft afgelopen nacht honderden protestvlaggen opgehangen in Alblasserdam. Volgens nieuwssite Alblasserdamsnieuws.nl ging een groep van zestig mensen met kranen en hoogwerkers de straat op.

Een echte organisatie zat er niet achter, vertellen de vooral jongere deelnemers: “We zitten met 150 man in een appgroep en kwamen op dit idee. We hebben met elkaar vijfhonderd vlaggen van 5 euro per stuk aangeschaft. Verder hebben we 12 duizend tie-wraps gekocht.”

De jongeren hebben de vlaggen niet zonder nadenken opgehangen: “We hebben het verkeer geregeld en er was altijd minimaal één auto met gevarenlichten aanwezig. Verder hebben we ze goed bevestigd, zodat ze niet zomaar loskomen.”

Statement maken
De reden dat ze het doen, leggen ze ook uit: “We willen een statement maken tegen het stikstofbeleid van de regering. Zoals het nu gaat, kan het gewoon niet.”

Alblasserdam is niet de enige plek waar steeds meer protestvlaggen hangen. Zo zijn er de afgelopen dagen ook steeds meer vlaggen opgehangen op Goeree-Overflakkee.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.