Gemeente Papendrecht doet aangifte na bedreiging; Alblasserdam haalt vlaggen weg

0
2216
Foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM – De gemeente Papendrecht doet aangifte na de bedreiging van de werknemers van een aannemer die in de afgelopen dagen bezig waren protestvlaggen te verwijderen langs de Veerweg richting Oud-Alblas. “De aannemer is daarmee gestopt”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Het bedrijf heeft het twee dagen geprobeerd. Toen het personeel bezig was, kwamen er jongeren naar ze toe. De sfeer was zo bedreigend, dat de aannemer is gestopt. Die heeft de opdracht teruggegeven.”

Volgens de woordvoerder gaat het niet om inwoners van Papendrecht. “Wij hebben geen boeren. Deze mensen komen uit Alblasserdam. We hebben kentekens genoteerd. We gaan ook aangifte doen bij de politie.”

De gemeente Papendrecht gaat op zoek naar een bedrijf dat de vlaggen wel durft weg te halen. “Er hingen nog vijf vlaggen. We weten niet of het er de afgelopen nacht weer meer zijn geworden”, besluit de woordvoerder.

Foto: Hans Hulswit

Alblasserdam
De gemeente Alblasserdam is woensdagmorgen begonnen met de verwijdering van omgekeerde vlaggen van actievoerders, die het niet eens zijn met het stikstofbeleid van het kabinet. Het gaat om zo’n 500 vlaggen, die afgelopen donderdag werden opgehangen in het dorp.

De gemeente zegt dat het demonstratierecht ‘een groot goed’ is, maar wil de openbare ruimte neutraal houden. “Zonder vergunning mag daar niet worden gedemonstreerd.” De vlaggen moeten dus weg. Op één na. Die op kunstwerk de Vier Windstreken mag blijven.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.