Problemen waterbus nog niet voorbij

0
512
Foto: Hans Hulswit

REGIO – Een gesprek tussen vakbondsvertegenwoordigers en Blue Amigo, dat in Drechtsteden en Rotterdam de waterbus exploiteert, heeft donderdag geen nieuwe afspraken of ingrepen opgeleverd. Dit meldt AD De Dordtenaar. De hoge werkdruk en daarmee samenhangende zorgen over veiligheid aan boord geven reden tot grote bezorgdheid. De provincie Zuid-Holland wil nu weten wat er precies aan de hand is.

Volgens bestuurder Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer zijn in het ongeveer anderhalf uur durende gesprek de werkdruk, maar ook de rusttijden besproken. Medewerkers zouden niet voldoende tot rust komen op één vrije dag, nadat ze vier dagen hebben gewerkt met daarin één of twee dagen met een lange dienst van zo’n twaalf uur. Dit betekent dat het ook lastig is voor Blue Amigo om werknemers vast te houden, of nieuwe werknemers aan te trekken.

Blue Amigo zegt dat de roosters opnieuw worden bekeken.

Boetes
Een woordvoerder van de provincie, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer, heeft laten weten dat de afgelopen tijd al gesprekken zijn gevoerd over de werkdruk en de ingeperkte dienstregeling. De provincie kan eventueel boetes uitschrijven voor het niet nakomen door Blue Amigo van het contract.

Overigens verliep de aanbestedingsprocedure van het waterbusnet niet zonder problemen. In eerste instantie meldde zich niemand voor de concessie, ook de toenmalige exploitant niet. Uiteindelijk ging de concessie dus naar Blue Amigo.

Bron: AD De Dordtenaar