VV Papendrecht organiseert geslaagde Voetbaldagen

0
277
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – In de laatste week van de zomervakantie vonden weer de VV Papendrecht-Voetbaldagen plaats. Het tenue van de kinderen bestond dit jaar uit blauw en geel, de kleuren van de gemeente Papendrecht. Het ochtendgedeelte van de eerste dag bestond uit verschillende trainingsvormen, allemaal gericht op aanvallen. Het ging er fanatiek aan toe en sommigen hadden bijna zelfs geen tijd voor de verplichte drinkpauzes.

In de middag was het tijd voor goalmaster, waarbij de kinderen de trainingen van de ochtend goed konden gebruiken. Ook de tweede dag kregen de kinderen allerlei voetbalvormen voorgeschoteld. Ze kwamen overigens niet alleen uit Papendrecht maar bijvoorbeeld ook uit Dordrecht. Dit jaar deden ook Oekraïense kinderen mee.

WK-spel
In de ochtend van de derde en laatste dag was duidelijk te zien dat kinderen de eerste twee dagen heel wat opgestoken hadden. Hun voetbalkwaliteiten bleken flink verbeterd te zijn. Rond het middaguur was het tijd om naar de kantine te gaan. Daar bleek patat klaar te staan met limonade. Daarna was eenieder helemaal klaar voor het laatste voetbalonderdeel: het WK-spel. Ondanks de regen gingen de kinderen er vol voor.

Toen alle wedstrijden gespeeld waren, was er gelegenheid om droge kleren aan te trekken om vervolgens naar de kantine te gaan. Daar kreeg iedereen een ijsje, waarna de uitslagen van alle wedstrijdjes bekendgemaakt werden. De winnaars kregen een mooie medaille en alle deelnemers ontvingen een oorkonde.