Minder treinen naar Rotterdam de komende dagen

0
340

REGIO – Er rijden donderdag en vrijdag minder sprinters tussen Dordrecht en Rotterdam. Volgens de NS komt dit door een tekort aan personeel. Op het traject rijden per uur niet zes, maar vier sprinters.

Komende zaterdag rijden er minder intercity’s tussen Dordrecht, Schiphol en Lelystad. Ook volgende week verwacht de NS minder treinen: doordeweeks opnieuw minder sprinters van en naar Rotterdam, in het weekend minder intercity’s tussen Dordrecht en zowel Schiphol als Vlissingen.

Staking
Treinreizigers in onze regio doen er verstandig aan om zeker voor vrijdag 26 augustus een alternatief te zoeken. Die dag rijden er vermoedelijk geen treinen. Dat komt omdat het NS-personeel dan het werk neerlegt omdat vakbonden willen dat het brutoloon met 100 euro per maand omhoog gaat. Vanaf woensdag rijden vijf dagen lang geen treinen, elke dag in een andere regio.

De NS vraagt voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen.