Volgspot Drechtstreek: theater en meer op TV Papendrecht

0
267
Foto: RTV Papendrecht

REGIO – Via Cultura gaat in samenwerking met RTV Papendrecht een nieuw cultuurprogramma maken: Volgspot Drechtstreek. Presentator Peter de Liefde praat hierin met theatermakers en met mensen die in het theater werken over het vak, de producties die eraan komen en wat theaterliefhebbers de komende tijd kunnen verwachten.

Het gaat niet alleen om het theaterprogramma in De Willem, ook dat van Kunstmin en kleinere theaters in de regio, zoals Cascade, komen aan bod. Professionele gezelschappen en theatermakers staan centraal, maar ook de amateurkunst krijgt in het programma volop aandacht. In Volgspot wisselen interviews en korte optredens, voorproefjes van wat komen gaat, elkaar af. Verder zijn er vlogs en korte videoproducties te zien over aspecten van het theatervak en cultuur.

Het Kleinkunstensemble Peter de Liefde (foto) zorgt voor de muzikale omlijsting en speelt klassiekers en een keuze uit hun eigen repertoire. Het programma wordt uitgezonden door TV Papendrecht, is te volgen op Facebook en wordt gedeeld via het platform Via078.nl.

Vanaf september wordt er iedere eerste woensdag van de maand in de Biesboschhal om 20.00 uur een uitzending gemaakt. Publiek is daarbij welkom.