Culturele Week en Nationale Sportweek in Papendrecht

0
320

PAPENDRECHT – De zomerperiode loopt ten einde en dat betekent een nieuw seizoen boordevol cultuur en sport. Ook in Papendrecht. De week van 10 tot en met 17 september staat in onze gemeente in het teken van cultuur, en in de week van 17 tot en met 25 september staat sport centraal. De gezamenlijke aftrap van deze Culturele Week en Nationale Sportweek vindt plaats op zaterdag 10 september om 15.00 uur op de Markt.

Overdag zijn er activiteiten en in de middag en avond verandert het plein in een openluchtbioscoop. Om 15.00 uur wordt daar de kinderfilm De Hazenschool vertoond en om 19.00 uur Top Gun. Deelname aan de activiteiten is gratis, wel moet iedereen zijn eigen stoel meenemen. Op zaterdag 10 september en de twee weken die erop volgen is er dagelijks van alles te beleven en te doen.

Ontdekkingstocht cultuur- en sportclubs
De openluchtbioscoop is een van de vele activiteiten van de cultuur- en sportweek, die wordt gehouden in september en daarmee samenvalt met de start van een nieuw seizoen. Een week lang laten verenigingen zien wat ze allemaal in huis hebben. Zo krijgen inwoners een goed beeld van wat er allemaal te doen is in Papendrecht. Het zou mooi zijn als dit nieuwe leden oplevert voor de verenigingen. Heel Papendrecht kan op ontdekkingstocht om kennis te maken met diverse soorten van bewegen en met cultureel bezig zijn. Er is elke dag wel wat te beleven, bijna alles is gratis en heel laagdrempelig.

Open huis
Cultuur en sport liggen in elkaars verlengde. En ze krijgen in september beide een eigen week. Een week waarin cultuur- en sportaanbieders laten zien dat samen in actie zijn helemaal top is. En waarin jij kunt ontdekken wat een creativiteit, muzikaliteit en sportiviteit in je zit. Zo is er bij Bibliotheek AanZet een open huis, net als bij de Volksuniversiteit en bij muziekvereniging Excelsior. Bij diverse koren kun je een avond meeluisteren en spelen. En je kunt je eigen beweegskills ontdekken in het Sportcentrum en bijvoorbeeld met een actieve wandeling. Via Papendrecht Verrast kunnen verenigingen, cultuur- en sportaanbieders zich nog steeds aanmelden om ook een activiteit aan te bieden.

Bonuskaart
Bij alle activiteiten ligt er een bonuskaart voor je klaar. Ontvang de kaart bij de eerste activiteit en breng ‘m mee naar de volgende. Na drie activiteiten op je strippenkaart kun je bij Loes, De Heerlijkheid van Papendrecht of Gebo Gelato een bonus ophalen.

Kijk op de website van Papendrecht Verrast of Puur Papendrecht om te kijken waar en wanneer de activiteiten plaatsvinden.