Signaleren & bespreken van eenzaamheid

0
284

PAPENDRECHT – Gratis workshop voor mensen die in Papendrecht wonen of werken. In Papendrecht is maar liefst 47 procent van de inwoners in meer of mindere mate eenzaam. In Nederland ligt het gemiddelde op 46,6 procent. Dat wil dus zeggen dat de helft van de Nederlandse bevolking (1 op de 9 volwassenen) niet of nauwelijks mensen kennen om op terug te vallen.Dit is een schrikbarend hoog aantal, en daarom initieert ook dit jaar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de campagne ‘Een tegen Eenzaamheid’ om eenzaamheid terug te dringen.

Ben of ken jij iemand die eenzaam is?
Eenzaamheid is een gevoel dat zowel bij jongeren en ouderen kan opkomen. Wel is uit onderzoek gebleken dat gescheiden mensen, ouderen zonder partner en jongeren uit de LHBTI doelgroep er kwetsbaarder voor zijn.
Het signaleren van eenzaamheid is lastig. Echter hoe eerder je het herkent en erkent, hoe meer je kunt doen voor jezelf of een ander. Tijdens de workshop ‘Signaleren en bespreken van eenzaamheid’ op dinsdagmiddag 4 oktober 15.30 uur in het gemeentehuis Papendrecht willen wij de bewustwording rondom dit thema vergroten. Help mensen die eenzaam zijn en laat ze weten waar ze terecht kunnen. Deze workshop is één van de initiatieven van de ‘Werkgroep Ontmoeting’. De werkgroep wil de eenzaamheid in Papendrecht terugdringen.

De ‘Werkgroep Ontmoeting’ coördineert ook de ‘Week van de Ontmoeting’, die aansluit op de landelijke campagne ‘Eén tegen eenzaamheid’. Deze week is van donderdag 29 september tot donderdag 6 oktober 2022. Op veel plaatsen in Papendrecht kan je in deze week aanschuiven voor een kopje koffie en iets lekkers. Kijk in de agenda van www.puurpapendrecht.nl voor een actueel overzicht van de vele activiteiten.

Aanmelden voor de workshop?
Meld je aan bij Sterk Papendrecht via info@sterkpapendrecht.nl of bel 078- 615 47 41.