Seniorenbond organiseert najaarsfietstocht

0
352
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – In vervolg op de geslaagde fietstocht van 27 mei organiseert de Seniorenbond de Ertepeller in samenwerking met het Vitaliteitsakkoord Papendrecht weer een Najaarsfietstocht door onze zo mooie omgeving. Ditmaal voert deze fietstocht aan de overzijde van de Beneden Merwede door de Merwelanden en de Dordtse Biesbosch. Lengte van deze tocht is ongeveer 23 kilometer en hij gaat voornamelijk over fietspaden. Na ongeveer 1 uur zal er een pauze worden gehouden.

Tijdens deze pauze krijgen de deelnemers een kop koffie of thee aangeboden. Die dag zullen er bij voldoende deelname weer twee tochten worden georganiseerd. De eerste tocht start om 10.00 uur vanaf de Instuif in de Goudenregenstraat en zal om ongeveer 12.30 uur worden afgesloten met een gezamenlijke lunch in het clubgebouw.

De tweede tocht, die gelijk is aan de eerste tocht, zal starten met de lunch in de Instuif om 12.30 uur. Na afloop van de lunch stappen de deelnemers op de fiets voor de fietstocht. Ook hier zal onderweg een pauze worden ingelast voor koffie of thee. Men verwacht dat de deelnemers weer rond 15.30 uur zullen terugkeren bij de Instuif in Papendrecht.


Begeleiding

Voor beide tochten geldt dat er door het Team Sportservice voor voldoende begeleiding zal worden gezorgd in beide groepen. De tocht is geschikt voor fietsen en scootmobielen met een actieradius van minimaal 25 km en een minimum snelheid van 13 km per uur.

Bij slecht weer wordt er een alternatieve datum vastgesteld, maar de praktijk leert dat september vaak nog heel mooie dagen oplevert. De kosten voor deelname inclusief lunch bedragen 5 euro per persoon. Voor dit bedrag krijgt men in de pauze ook nog een kop koffie of thee aangeboden.

Er is een maximale deelname van 20 personen per tocht. Opgeven kan bij Cobie van der Lugt, telefoon 06 486 108 13 tot uiterlijk 16 september. Betaling bij inschrijving in contanten bij Cobie of door overschrijving op rekening NL64INGB0007122257 ten name van Seniorenbond de Ertepeller onder vermelding van fietstocht 23 september.