Kom ook naar de Veiligheidsdag in Papendrecht

0
374

PAPENDRECHT – Op zaterdag 3 september 2022 is er een Veiligheidsdag op het marktplein voor het gemeentehuis van Papendrecht. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er van alles te zien en te doen over veiligheid.Kom ook langs en leer wat u zelf kunt doen om uw veiligheid te vergroten.

Wat is er te beleven?
Op de Veiligheidsdag zijn allerlei leuke bezichtigingen en activiteiten voor jong en oud.
• Neem bijvoorbeeld een kijkje in de escapebus van de politie; of
• bezoek in de ondermijningscontainers en leer de signalen van georganiseerde criminaliteit herkennen;
• laat uw fiets keuren door de Fietsersbond;
• ervaar bij de afleidingssimulator van Veilig Verkeer Nederland wat afleiding in het verkeer met het verkeersgedrag doet.

Voor veiligheid zorgen we samen
We zorgen samen voor veiligheid in uw buurt. Kom daarom een kijkje nemen in het Mobiele Medialab van de politie waar u voorlichting kunt krijgen over de onderwerpen waar u met de politie over kunt meedenken. Ook kunt u kennismaken met de wijkagenten en boa’s van Papendrecht.

Ook als u interesse heeft in werken bij de politie is het bezoek aan de Veiligheidsdag zeker een aanrader. Leer bij de Kom-bij-de-politiebus of werken bij de politie iets voor u is.

Burgemeester Annemiek Jetten kijkt uit naar de Veiligheidsdag: “Het is een mooie dag voor jong en oud om op een interactieve manier kennis te maken met het werk van onze partners die zich dag in dag uit inzetten voor onze veiligheid. Allerlei aspecten van veiligheid komen aan bod, zoals ondermijning, brandveiligheid maar ook verkeersveiligheid. Op deze dag wordt het thema veiligheid tastbaar en gaat het echt leven. Dat is belangrijk want we zorgen er samen voor dat Papendrecht een veilige gemeente blijft. Ik nodig u van harte uit om de Veiligheidsdag te bezoeken. Ik kijk uit naar uw komst.”

Samenwerking
De gemeente Papendrecht organiseert deze dag samen met politie, brandweer, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en Burgernet. Hiermee beogen de partners inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het werk van diverse veiligheidspartners en thema’s op het gebied van veiligheid en ondermijning. Wij kijken uit naar uw komst!