Resultaten moestuinonderzoek PFAS verwacht op 5 september

0
378

PAPENDRECHT – De resultaten van het moestuinonderzoek zijn binnenkort bekend. De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht startten vorig jaar met een onderzoek in verschillende moestuinen rondom Chemours. De gemeenten onderzoeken de hoeveelheid PFAS, waaronder PFOA en GenX in groente en fruit. Met dit onderzoek komt er een advies voor eten uit eigen (moes)tuin. Het RIVM publiceert binnenkort het rapport hierover.

Op 5 september delen de gemeenten de uitkomsten van het onderzoek met de bevolking. De resultaten kan iedereen straks lezen op de websites van de gemeenten en op OZHZ.nl.

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Op 8 september is er een informatieavond voor alle geïnteresseerden. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we meer over het onderzoek, de resultaten en kunt u vragen stellen over het eten van groenten en fruit uit de (moes)tuin. De bijeenkomst is in het Griendencollege aan de Professor Kamerlingh Onneslaan 109 in Sliedrecht. De avond begint om 19.30 (inloop vanaf 19.00). Aanmelden is niet nodig.