Leuke Papendrechtse Derbydag

0
342
Foto: Guillaume Kortekaas

PAPENDRECHT – Op een gezellig en zonovergoten sportpark Oostpolder vond voor de tweede keer de Papendrechtse Derbydag plaats, iets dat een jaarlijks terugkerende traditie zou mogen worden tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van VV Drechtstreek en VV Papendrecht traden zowel het eerste als het tweede elftal tegen elkaar aan. Om 12:00 uur was het eerst de beurt aan beide reserve-elftallen. De wedstrijd werd overtuigend met 3-0 gewonnen door Drechtstreek.

Om 14:30 uur trapten beide hoofdmachten af. Papendrecht denderde in de openingsfase over de gastheren heen en kreeg vijf opgelegde kansen waarbij twee keer de lat werd geteisterd. De eerste helft bleef Papendrecht de bovenliggende partij, maar kon dat niet uitdrukken in een voorsprong.

Na de rust was het, mede door vele wissels aan beide zijden, een ander spelbeeld. Het niveau werd er niet beter op. Beide teams speelden slordig en kregen weinig kansen. Voormalig Papendrecht-speler Koen Lighaam was het dichtst bij een doelpunt. Hij werd met een mooie dieptepass alleen voor de prima keepende Twan Lokenberg gezet maar moest zijn meerdere erkennen in de jonge doelman die met een prima redding de voorsprong van Drechtstreek voorkwam.

Een kwartier voor tijd zagen de vele toeschouwers een identieke situatie. Dit keer was Koen Lighaam wel trefzeker. Met een schuiver in de hoek zette hij Drechtstreek op 1-0. Papendrecht kreeg vlak voor tijd nog een enorme kans, maar die werd wild overgeschoten door de Papendrecht-aanval.

Voor alle ploegen was het een prima dag die de oefenperiode afsloot. Volgende week wachten voor beide clubs de eerste bekerwedstrijden.