Morgen bijna geen treinen in heel Nederland

0
323

REGIO – In bijna heel Nederland rijden morgen geen treinen van de NS door een staking van het personeel. Alleen op het traject tussen Amsterdam Centraal en Schiphol rijden treinen. Ook de Eurostar en de Thalys blijven rijden. Hetzelfde geldt voor de treinen op de MerwedeLingelijn.

Het treinverkeer zou eerst alleen in het midden van het land platliggen. Maar de NS zegt dat de impact van de geplande actiedag in Midden-Nederland zo groot is dat er ook in de rest van het land geen NS-treinen rijden. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet, stelt het spoorbedrijf. “We vinden het buitengewoon vervelend dat reizigers zoveel last hebben van de impact van de acties.”

Met stakingen in verschillende delen van het land proberen de vakbonden een betere cao af te dwingen. Afgelopen vrijdag was het westelijk deel van Nederland aan de beurt.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.