Zomeravondconcert Dorpsbehoud was groot succes

0
374
Foto: st. Dorpsbehoud

PAPENDRECHT – Tegen alle voorspellingen in was het op vrijdag 26 augustus droog, ideaal weer voor het zomeravondconcert van Dorpsbehoud in haar muziektent. Het werd een mooie avond.

De coverband SMOY had een gevarieerd programma samengesteld met Top 2000 liedjes van Abba tot Queen, van Creedence tot Hazes en alles daar tussenin. Vanaf 20.00 uur kwamen veel bekende nummers in hoog tempo voorbij, waarbij de band slechts één keer pauze nam.

Na een wat aarzelende opkomst van publiek werd het naarmate de avond vorderde steeds drukker. Vooral de vrijwilligers achter de bar van de koek-en-zopietent hadden het daardoor erg druk, er moest soms even worden gewacht, waarvoor de meeste bezoekers gelukkig begrip toonden. Ook hield bijna iedereen zich aan het verzoek om afval in de daarvoor bestemde bakken te gooien, wat veel werk achteraf bespaarde.

Het publiek genoot zichtbaar en hoorbaar van deze avond, die traditioneel ook altijd een soort reünieachtig karakter heeft.

Foto: st. Dorpsbehoud

Iedere vrijdag
Er werd gevraagd of Dorpsbehoud in de zomertijd niet iedere vrijdag een concert zouden kunnen organiseren. Helaas, dat is niet mogelijk. Zomeravondconcerten draaien (zonder subsidie) geheel op vrijwilligers, zowel de opbouwploeg, barploeg alsook de afbreekploeg bestaan uit mensen, die best een paar keer per jaar een deel van hun dag beschikbaar willen stellen voor Dorpsbehoud. Als dat iedere week zou gebeuren, zouden bijna alle vrijwilligers afhaken. Want het is voor al deze groepen buffelen..

Volgend jaar hoopt Dorpsbehoud weer enkele concerten te kunnen organiseren. Maar dat is ook afhankelijk van goedgeefsheid van sponsors (er si er al één voor volgend jaar), voldoende vrijwilligers en uitvoerende artiesten, die bereid zijn om voor ‘niet te veul’ op te treden.