Snelcursus EHBO voor vrijwilligers

0
595

PAPENDRECHT – Je hoopt het nooit mee te maken. Veel vrijwilligers werken met kwetsbare mensen waardoor het denkbaar is dat ze ooit te maken krijgen met een incident waarbij Reanimatie of EHBO moet worden toegepast. Als er iets gebeurt, dan ben je blij dat je kunt herkennen wat er aan de hand is en weet hoe te handelen totdat professionele hulpverleners zijn gearriveerd.

Tijdens de Snelcursus EHBO (van het Rode Kruis) leer je in 4 uur, de EHBO-handelingen bij de zeven meest voorkomende letsels bij volwassenen.

Op onderstaande data zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, meld je aan voor:
Zaterdag 17 september van 09.00 – 13.00 uur of
Donderdag 29 september van 09.00 – 13.00 uur
Locatie: Rode Kruis, locatie Alblasserwaard
Buitendijks 2, 3356 LX Papendrecht

Je leert hoe je een slachtoffer in veiligheid brengt, de toestand beoordeelt en de hulpdiensten alarmeert. Onder begeleiding van een gecertificeerde Rode Kruis instructeur leer je eerste hulp te verlenen aan een slachtoffer met:
1. bewusteloosheid (exclusief reanimatie/AED)
2. bloedingen
3. botbreuken
4. brandwonden
5. huidwonden
6. verslikking
7. vergiftiging

Bij voldoende resultaat, krijg je na afloop van de cursus een Rode Kruis EHBO-certificaat. Het certificaat is twee jaar geldig. Ook krijg je als naslagwerk, het Cursusboek EHBO.

Gratis workshop voor vrijwilligers
Vrijwilligerspunt Papendrecht organiseert samen met de Volksuniversiteit en het Rode Kruis Alblasserwaard, deze snelcursus EHBO. Wij vinden het belangrijk dat inwoners die vrijwilligerswerk doen en daarbij in aanraking komen met kwetsbare mensen, weten hoe te handelen bij een incident. Door een financiële bijdrage vanuit het Vitaliteitsakkoord Papendrecht, kunnen wij deze trainingen meerdere malen aanbieden in 2022.

Aanmelden
De workshop kost € 57,50 maar is voor (een beperkt aantal) vrijwilligers gratis. Je kunt jezelf of je vrijwilligers aanmelden door een e-mail te sturen naar vrijwilligers@sterkpapendrecht.nl. In eerste instantie zullen we een maximum van 4 vrijwilligers per organisatie hanteren.