Cursus Balans in Zorg

0
400

REGIO – Zorgt u voor iemand zoals uw partner, vader, moeder, kind, ander familielid of goede vriend(in)? Doet u dit ook nog onbetaald? Misschien bent u dan wel mantelzorger. Ongemerkt komen er steeds meer taken bij. Goed zorgen voor uzelf is dan belangrijk; vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan een uitdaging zijn om de balans voor uzelf goed te houden of weer te krijgen. De cursus ‘Balans in Zorg’ helpt u daarbij.

Voor wie is de cursus?
Voor mensen die onbetaald en vanuit een persoonlijke band voor iemand zorgen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, (chronische) ziekte en/of psychische klachten.

Praktische informatie
Deelname kost 15 euro (voor uw eigen cursusmap)
• De cursus telt 6 bijeenkomsten van 2 uur en na een aantal weken een terugkombijeenkomst
• Het maximaal aantal deelnemers is 12
• Voordat u deelneemt, bespreken we tijdens een (telefonische) intake wederzijdse verwachtingen
We gaan aan de slag met verschillende onderwerpen zoals grenzen stellen, communicatie en balans. Informatie en oefeningen wisselen elkaar daarbij af.

Cursusdata
Dinsdagavonden van 19:30 tot 21:30 uur. Inloop vanaf 19:15 uur en start op 4 oktober.

Locatie
Wielstaete, Van Kijfhoekstraat 146 te Hendrik-Ido-Ambacht.

U kunt deze cursus ook volgen in een andere gemeente. Er zijn diverse startdata zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw agenda past:
• 24 november 2022 donderdagochtenden in Papendrecht
• 16 januari (2023) maandagavonden in Hardinxveld-Giessendam
• 18 januari (2023) woensdagochtenden in Dordrecht

Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Mailt of belt u dan naar info@meemantelzorg.nl of telefoonnummer 078-2063202. Uw vragen en/of aanmelding zijn van harte welkom.

Quote deelnemer: “Vanwege het persoonlijke zag ik op tegen de cursus. Mede vanwege de openheid en het begrip van de andere deelnemers voelde ik mij snel op mijn gemak. Dit had ik eerder moeten doen.”