Ondermijningscontainer staat zaterdag op de Markt

0
279

PAPENDRECHT – Leren hoe je een geheim drugslaboratorium in je straat kunt herkennen. Dat kan zaterdag 3 september bij de zogeheten Ondermijningscontainer in Papendrecht. In deze container worden de geuren die labs uitstoten, nagebootst en leren mensen signalen van drugshandel herkennen.

De Ondermijningscontainer is onderdeel van de Veiligheidsdag van de gemeente die op de Markt wordt gehouden. De gemeente wil het gevoel van veiligheid van mensen in het dorp verhogen, en doet dat door bewoners mede in te schakelen in opsporing.

Bij de Ondermijningscontainer kunnen mensen ervaren hoe een XTX-lab ruikt, of wat voor geur een cocaïnewasserij uitstoot. Ook krijgen mensen tips over hoe zelf surveillance uit te voeren door verdachte voertuigen te kunnen herkennen op straat.

Burgemeester Annemiek Jetten kijkt uit naar de Veiligheidsdag: “Op deze dag wordt het thema veiligheid tastbaar en gaat het echt leven. Dat is belangrijk want we zorgen er samen voor dat Papendrecht een veilige gemeente blijft.”

Dit verhaal is afkomstig van onze streekredactie omroepen Drechtsteden.