Poeplucht in Alblasserdam door lozing in riool

0
625

REGIO – Er hangt een poeplucht in Alblasserdam. De stank is afkomstig uit het riool, zo heeft de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid gemeten. De vieze lucht wordt veroorzaakt door het bedrijf Den Ouden Tankstransport aan de Edisonweg in Alblasserdam, zegt de Omgevingsdienst. Het bedrijf heeft warm water in het riool geloosd.

Vermoedelijk zorgt de opwarming van het riool voor de poeplucht. Er zijn een kleine 20 klachten bij de Omgevingsdienst binnengekomen. Verschillende mensen hebben ook naar de gemeente gebeld. Den Ouden heeft na de eerste klachten meteen extra gekoeld water in het riool laten lopen. De omgevingsdienst onderzoekt wat er is mis gegaan en of het transportbedrijf zich aan de vergunning heeft gehouden.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.