Wachtrijen verleden tijd bij bloedbank Sanquin

0
292

DORDRECHT – Wachten in de rij om bloed te doneren is vanaf vandaag verleden tijd in Dordrecht. De bloedbank Sanquin werkt vanaf 5 september met reserveringen.

De bloedbank heeft voortdurend oproepbare donoren nodig. Voorheen werden donoren gevraagd om naar de bloedbank te komen. De donoren kregen dan twee weken de tijd om gehoor te geven aan deze oproep. Op sommige momenten kon het daardoor erg druk worden bij Sanquin en ontstonden er rijen, zegt Teamleider Irene Bouwer namens Sanquin.

Wachten verleden tijd
Het nieuwe systeem van de bloedbank, MijnOproep, moet ervoor zorgen dat vrijwillige donoren niet meer hoeven te wachten op hun beurt. Via MijnOproep reserveren bloeddonoren een tijdslot van een half uur. Op die manier weet de bloedbank wanneer mensen komen en hoeveel donoren komen opdagen.

MijnOproep op alle locaties
Dordrecht is niet de eerste stad die werkt met dit systeem. Gouda, Delft en Rotterdam gingen Dordt al voor. Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle Sanquin locaties met het MijnOproep gaan werken.