Training voor jongeren uit Papendrecht

0
411

PAPENDRECHT – Binnenkort kunnen jongeren uit Papendrecht meedoen aan een training om hen te helpen om zelfstandig te wonen.

De gemeente Papendrecht en woningcorporatie Woonkracht10 starten een gezamenlijk project, waarbij het uiteindelijk de bedoeling is dat de jongeren zelfstandig kunnen wonen. De jongeren zullen ondergebracht worden in een aantal woningen aan de Cremerstraat, Douwes Dekkerlaan, Jacob Catslaan en de P.C. Hooftlaan

Jongeren tussen de 18 en 27 jaar die voor dit project in aanmerking komen, zijn jongeren die te kampen hebben met lichte problematiek, of die op een wachtlijst voor begeleid wonen staan, of dak- of thuisloos dreigen te raken.

Zij moeten wel open moeten staan voor hulp, gemotiveerd zijn én een dagvulling (school, werk, vrijwilligerswerk) hebben. Dit is een voorwaarde voor deelname.

Vijftien deelnemers mogen meedoen die behoefte hebben aan rust en groei in een rustige omgeving, dit schrijft de gemeente in een brief aan de gemeenteraad. Er zullen activiteiten worden georganiseerd en de begeleiders bieden een luisterend oor.

Bron: AD de Dordtenaar