Bekendmaking publieksfavoriet De Scheffer 2022

0
270

DORDRECHT – In een talkshow met live muziek wordt zaterdag 1 oktober de publieksfavoriet van Kunstprijs De Scheffer 2022 bekendgemaakt in het Dordrechts Museum. De Scheffer geeft jonge beeldend kunstenaars een podium. De tentoonstelling laat gloednieuw werk zien van winnaar Niek Hendrix en twee genomineerden: Afra Eisma en Sam Hersbach.

In een feestelijk programma vertellen Niek Hendrix en Sam Hersbach alles over hun nieuwe kunstwerken, terwijl Afra Eisma een update geeft vanuit haar tijdelijke atelier in Tokio. Schrijfster Hanne Hagenaars treedt op, met een gesproken column over deze bijzondere editie van De Scheffer: alle drie de kunstenaars tonen speciaal op maat van het Dordrechts Museum gemaakt werk.
Ook is er spectaculaire live muziek van Greetje Bijma, zangeres en klankkunstenaar, die zich laat inspireren door de kunst. Zelf was Bijma in het begin van haar carrière winnaar van de Boy Edgar Prijs.

De kunstenaars gaan die dag in gesprek met Quirine van der Meer Mohr en Wilma Sütö, conservatoren Dordrechts Museum, over het avontuur van de actuele kunst én over kunst door de jaren heen.

En wie wordt de favoriet van het publiek? Kiezen kan nog steeds. Eind september sluit de stembus waarna de publieksfavoriet tijdens de talkshow wordt bekendgemaakt.

Vereniging Dordrechts Museum
De Scheffer wordt tweejaarlijks uitgereikt door de Vereniging Dordrechts Museum, de vrienden van het museum. De prijs bestaat uit een aankoop van een werk en een tentoonstelling in het Dordrechts Museum. Eerdere winnaars zijn onder anderen Susanna Inglada (2019), Raquel van Haver (2017) en Joost Krijnen (2015).

Praktische informatie
De talkshow vindt plaats op zaterdag 1 oktober van 15:00 – 16:15 uur in de Schoumanzaal van het Dordrechts Museum. Tickets kunnen gereserveerd worden via www.dordrechtsmuseum.nl. Prijs: €15,- excl. museumentree. Ook het museum nog bezoeken? Dat kan door een extra kaartje te reserveren voor €5,-.