Roy Hoornweg wil in Guinness Book of Records

0
461

PAPENDRECHT – Dinsdagavond 6 september was de Papendrechtse atleet Roy Hoornweg te gast in het RTV radioprogramma Trots op Papendrecht. Daarin gaf hij uitleg over zijn project om in het Guinness Book of Records terecht te komen. Hij onderneemt daarvoor een recordpoging voor een marathon op een loopband, waarvoor hij al enige tijd in voorbereiding is.

Op vrijdag 16 september om 4 uur ’s middags gaat hij bij sponsor L&B aan de Veerweg van start om te proberen het wereldrecord te verbeteren. In de uitzending vertelde Roy enthousiast over de voorbereiding op dit speciale project. Er is heel veel papierwerk verricht om de recordpoging geregistreerd en goedgekeurd te krijgen. Alles lijkt nu op de juiste manier voorbereid te zijn om dat plaatsje in het Guinness Book of Records te veroveren.

De grote droom van Roy Hoornweg is om deel te gaan nemen aan de marathon tijdens de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Om deze droom te realiseren wil hij de voorbereiding proberen te laten financieren via financiële bijdragen van bedrijven en particulieren. Daartoe zijn sponspakketten samengesteld voor bedrijven. Er is ook een veiling gepland van hardloop items.

Tijdens de jaarlijkse L&B Verenigingsrun die donderdagavond 8 september bij AV Passaat wordt georganiseerd is Roy Hoornweg bij het startpunt op zijn loopband aan het werk te zien. Met zijn aanwezigheid wil hij extra aandacht vragen voor de recordpoging van 16 september.