Vrijdag geen NS treinen

0
391

REGIO – Geen treinen morgen door heel het land als gevolg van een staking gesteund door de grote vakbonden. Dit heeft de NS-directie doen besluiten om helemaal geen treinen te laten rijden.

De staking betekent dat geen NS treinen rijden van en naar Dordrecht. De vakbonden zijn op uitnodiging van de NS sinds donderdagmorgen tien uur in overleg. De bonden trekken gezamenlijk op om te komen tot een betere CAO. De NS heeft een eigen onderhandelingsdelegatie aan tafel.

Volgende week
Volgens Hans Walthie van de FNV gaan de aangekondigde acties, ook voor volgende week dinsdag en donderdag, door totdat er een goede CAO tot stand is gekomen. De NS heeft toegezegd dat het jeugdloon komt te vervallen. De verdere onderhandelingen over het loon liggen op dit moment nog ver uit elkaar.

De aangekondigde stakingsactie voor volgende week donderdag 15 september kan gevolgen hebben voor het treinverkeer in en rond Dordrecht.

MerwedeLingelijn
Ook nu geldt dat de staking geen betrekking heeft op het treinverkeer op de MerwedeLingelijn.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.