Mee doen aan het Nationale Boomspiegelfeest

0
331

PAPENDRECHT – Van 1 tot 9 oktober 2022 is het Nationale Boomspiegelfeest, een campagne om de boomspiegel – de ruimte rond een boom – als plek voor groen op de kaart te zetten. Mensen in heel het land gaan in die week tuintjes aanleggen in boomspiegels. De gemeente Papendrecht stimuleert inwoners hier ook aan mee te doen want is goed voor de biodiversiteit, voor het burencontact en voor gezonde, klimaatbestendige wijken.

Samen de straten opfleuren
Bijna iedere straat in de gemeente heeft wel een stoep met daarin een rij bomen. Dat maakt boomspiegels tot goede plekken om de gemeente verder te vergroenen en klimaatbestendiger te maken. Inwoners kunnen hieraan meehelpen door een boomspiegel te adopteren en daar bijvoorbeeld bloemen in aan te planten. Dit is goed voor onder andere bijen en vlinders en ziet er bovendien gezellig uit.

Adopteer een boomspiegel
Via de themapagina op de website van de gemeente  https://www.papendrecht.nl/Inwoners/Overzicht_Inwoners kunt u als inwoner van Papendrecht een boomspiegel adopteren. Daarmee wordt u zelf (of met uw buren) beheerder van dat stukje grond en zorgt u zelf voor het aanplanten en onderhouden van die boomspiegel. Op de themapagina vindt u alle voorwaarden, tips en een link naar de boomspiegelkaart.

Gratis plantenpakket
De gemeente Papendrecht helpt u graag een handje, daarom kunnen de eerste vijfendertig inwoners die een boomspiegel adopteren een gratis plantenpakket voor hun boomspiegel aanvragen.

Bron: gemeente Papendrecht