Drukke cultuurdag bij Dorpsbehoud

0
370

PAPENDRECHT – Stichting Museum Dorpsbehoud was een van de deelnemers van de Cultuurweek in Papendrecht. Het museum was geopend van 10 tot 16 uur. Normaal gesproken zou er een kraam buiten hebben gestaan maar de weersvoorspellingen gaven buien op en dan zouden alle boeken nat worden.

Boeken

Het museum werd druk bezocht en belangstellenden konden een keuze maken uit de boeken die nu stonden opgesteld in het ‘bureel’ en in de kleine tentoonstellingszaal. Er was een gezin, dat al vaak langsgelopen was en nu de deur uitnodigend open stond, een bezoek bracht aan Dorpsbehoud. Ze vielen met hun neus in de ‘butter’ want elke bezoeker werd getrakteerd op koffie/thee met ontbijtkoek en ‘goeie butter’ (roomboter). De ‘slofjes’ hadden veel aftrek. Er was een mevrouw die ook slofjes meenam voor haar dochter en er was iemand die wilde warme voeten hebben de komende winter.

Bezoek wethouder

Wethouder Jan Dirk van der Borg (Cultuur) kwam een kijkje nemen en kreeg een rondleiding van de voorzitter. Het was een gezellige en drukke dag bij Dorpsbehoud. De boekenactie loopt de hele maand september, dus iedereen is van harte welkom op zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dan is ook de tentoonstelling te bezoeken over de VV Papendrecht die t/m oktober 2022 te zien is.