Open Monumentendag 2022 in Dordrecht

0
323
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – De oudste gebouwen van Dordrecht werden tijdens de Open Monumentendag deze zaterdag weer opengesteld voor het publiek. Iedereen kon een kijkje nemen in de Grote Kerk, het Stadhuis of het Centraal Station. Ook de Rechtbank opende de deuren en voor de Grote Kerk vond een restauratiebeurs plaats, waar je terecht kon met al je vragen over het restaureren van monumentale panden.

In de Rechtbank werd een strafrechtzitting georganiseerd. Deze werd in scène gezet voor het publiek. “We willen op een laagdrempelige manier laten zien wat wij allemaal doen en hoe belangrijk dat is voor de maatschappij”, vertelt Julia Mendlik, president van de Rechtbank Rotterdam. Ook de rechtbank in Dordrecht valt hieronder.

Restauratiebeurs
Ook de Grote Kerk was geopend en in de tuinen vond een restauratiebeurs plaats. Olga Harmsen van Maison l’Art Nouveau organiseerde dit evenement waarvoor ze verschillende vakmensen verzamelde. “We hebben hier een smid, decoratieschilders, monumentenschilders, een stukadoor en een meubelrestaurateur.” Op deze manier hoopt Harmsen het publiek te informeren over de opties voor het restaureren van monumentale panden. “We staan prachtig onder de Grote Kerk, het meest bezochte monument van de Open Monumentendagen. Daar hopen we een graantje van mee te pikken.”

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.